Gå ner i vikt

Raw food

(C) Foto: Geoff Peters - http://www.flickr.com/photos/gpeters/Raw Food blir lätt, vad det verkar, en livsstil istället för en diet. Maten, det vill säga raw food, är livsmedel som inte har upphettats till över 42 grader. Att gränsen går just där är för att maten förlorar många av sina viktiga ämnen om den upphettas till högre temperaturer, samtidigt som det då frigörs ämnen och gifter som är skadliga för oss. Eftersom raw food innebär rå mat består den mestadels av sådant som exempelvis frukt, grönsaker, nötter, alger, groddar, kryddor och honung. Många av produkterna är dessutom ekologiska för att de ska vara så rena som möjligt.

Det finns dock olika grenar inom raw food där vissa dessutom äter kött, andra mjölkprodukter och så vidare. Tanken bakom att äta obehandlade naturliga livsmedel är att de är mycket bättre för oss och fulla med näring, energi och viktiga vitaminer och mineraler. När man lägger om kosten till raw food brukar viktminskningen komma naturligt. Genom att äta raw food utesluter man sådant som bevisligen inte är bra för oss, som till exempel socker, kaffe och alkohol. Att istället ge kroppen tillgång till en massa nyttigheter och viktiga ämnen ger dig ett starkare immunförsvar och en möjlighet att motverka vissa sjukdomar. Det sägs dessutom kunna bromsa åldrandet.

Att byta ut sin vanliga kost helt mot raw food på en gång kan vara lite drastiskt eftersom det blir en stor förändring för kroppen. Det sägs att man märker resultat på de nya kostvanorna ganska snabbt, även om man börjar med små steg och till exempel byter ut sin vanliga frukost eller eftermiddagsfika mot frukt.

Kategoriserad som: Dieter

Etiketter: ,

Kommentarer

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Namn *

E-post *

Hemsida/blogg