Gå ner i vikt

Kakao

Det låter kanske som ett trick, men kakao kan faktiskt hjälpa en person att gå ner i vikt. Det handlar då inte om mjölkchoklad, utan den rena naturprodukten kakao.

Växt och bakgrund

Kakao utvinns av bönan från kakaoträd. Trädet kan bli upp till tio meter högt och växer naturligt i Nord- och Sydamerika samt i Afrika och Asien. Det finns många olika typer av kakaoträd, men det är bara T. Cacao som ger de nyttiga frukterna. Bönan har i långa tider ansetts ha en helande kraft av mayaindianerna och chokladdryck var ett faktum hos indianerna redan långt före vår tideräkning.

Nyttigt innehåll

Kakaobönan innehåller mängder med nyttigheter för oss människor. Inte minst finns det en stor mängd antioxidanter i bönan, det som ger oss skydd mot allehanda sjukdom och ålderstecken. Dessutom finns vitaminer, krom, zink och magnesium och nyttiga proteiner och fetter.

Som viktminskningsmedel

Kakao har en mängd effekter på kroppen. Till de positiva egenskaperna räknas bland annat ett lägre blodtryck, en ökad insulinkänslighet och en bättre hjärtfunktion. Kakao har också en uppiggande effekt. Den uppiggande effekten ges tack vare teobromin, ett uppiggande ämne som är besläktat med koffein.

Kakaons positiva egenskaper kan indirekt leda till en viktminskning och är dokumenterade effekter av resultatet av undersökningar från flera forskarlag. Forskare tror dessutom att de fibrer som kakaobönan innehåller inte enbart har en mättande effekt, utan även hjälper till att binda fett i tarmkanalen. Därmed hindras fetterna från att absorberas av kroppen.

Mörk choklad

Den choklad som är nyttig är den mörka chokladen med högt kakaoinnehåll. Den innehåller vare sig stora mängder socker eller mjölk. Det gör däremot mjölkchokladen som vid en närmare granskning innehåller väldigt lite kakao.

Kategoriserad som: Kosttillskott

Etiketter: ,

Kommentarer

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Namn *

E-post *

Hemsida/blogg