Gå ner i vikt

Efter andra veckan med LCHF
Skribent: Anders

Fiskgryta

Efter två veckor enligt LCHF-metoden så börjar jag dels känna mig lättare, har mycket mer energi, bättre humör och framför allt – jag sover som en liten gris. Med allt det här kommer ju andra positiva förändringar, och den enda negativa saken – jag är förbannat väldigt trött på ägg. Omelett i all ära, det går verkligen att variera massor, både med fyllning och vad som utgör själva omeletten. Jag har provat mig fram, och omelett gjord på 3 ägg, 1dl grädde, 1dl mjölk, ett tredjedels paket Philadelphia-ost och lite riven ost blir väldigt gott. Som fyllning varierar jag mellan lök, rödlök, röd/grön/gul paprika, bacon, skinka, korv. Jag gör ofta en rejält stor omelett på detta receptet, och delar upp den i två delar. Eftersom jag ofta jobbar skift, så blir det perfekt att ta med en bit omelett, lite gurka och mjölk till jobbet och äta frukost där.

På bilden ser du dagens middag, en fiskgryta med lax, sej, kräftstjärtar, räkor och musslor. För att vara ett land som har så mycket havskust, så är holländarna verkligen inte några höjdare på fisk och skaldjur, men man tager vad man haver. Recept på denna fiskgrytan kommer snart, precis som det andra jag har tillagat under veckorna.

Kategoriserad som: LCHF-bloggen

Etiketter: , , ,

Kommentarer

  • Uffe

    29 november 2009 kl. 4:04


    Fiskgrytan ser riktigt smarrig ut! Men hur gick det den tredje veckan? Jag har precis avslutat min första vecka och läsa hur det går för andra är verkligen motiverande! Precis som dig så tycker jag mig redan må bättre (placeboeffekt?). Lycka till i fortsättningen iaf! Jag hoppas inte att du redan har gett upp? ;)

Skriv en kommentar

Namn *

E-post *

Hemsida/blogg