Gå ner i vikt

Första veckan, tillvänjning !
Skribent: Per

Hej igen, blev lite längre än planerat sen mitt senaste inlägg. Veckan har gått bra, har inte kört slaviskt efter LCHF formeln utan försökt att anpassa båda mitt sinne och kroppen efter en lite annorlunda diet. Till frukost har jag kört mest smaksatt keso, ca 2 dl och en kopp kaffe, väldigt tråkigt men det känns som jag ”står” mig rätt bra på det framåt lunch. Luncherna brukar oftast intagas ute på stan så där har jag försökt att välja bufféalternativen för att kunna sortera ut kött/sås och lite sallad till det. Har även försökt reducera mina portioner till ca 80% av vad jag brukar äta. Målet är att komma ner till runt 50%.

Middagarna har varit varierande och fått anpassas efter var jag hamnat, som ungkarl förtäres även de flesta middagar ute på stan, så här har jag fått beställa t.ex. hamburgare med bara undre brödet och en skål med sallad/gurka och lite fetaost och en fet dressing istället för pommesen. Minst lika mättande och gott som annars. De middagar jag ätit hemma har varit tex omelett med lite chorizo nerhackad, tacos utan bröd, lammkorv med äggröra och en rejäl köttbit med bea och sallad. Har inte hållt någon koll på exakta mängden kolhydrater jag har fått i mig men grovt räknat handlar det nog om 1/4 av normalt intag. J

Träningen då? Den är trots allt nyckeln till all sorts av hållbar viktnedgång. På lunchen har jag försökt ta en 30 minuters promenad och sedan en timme på kvällen, denna har jag försökt ta runt 10-11 tiden. På tisdagar har jag permanent inbokad tid 2 timmar att cykla i skogen, bra,kul och varierande träning.

I måndags gjorde jag min första invägning och nästa vecka blir det avrapportering. Jag känner mig lättare så skall bli intressant att se om det gett något resultat !

Kategoriserad som: LCHF-bloggen

Kommentarer

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Namn *

E-post *

Hemsida/blogg