Gå ner i vikt

Ny Skribent
Skribent: Per

Hej !

Jag är ny skribent här på LCHF bloggen och tänkte berätta lite kort om min inställning till LCHF och mina tidigare framgångar och nederlag.

Fyllde 30 i år och har i princip under hela mitt vuxna liv varit överviktig, har pendlat mellan 110-145kg senaste åren. Har alltid levt ett aktivt liv med skidåkning och cyklande, promenader och allmänt gillat att röra på mig mycket vilket gjort att min övervikt inte stört mig så jättemycket. Dock har jag känt för varje år som går att det blir tyngre och tyngre. Konditionen är inte var den brukade och efter endel troligen relaterade medicinska problem har jag haft det svårt att komma igång igen med mina aktiviteter.

Senaste åren har jag provat det mesta när det gäller bantning och olika kurer. Gick ner från 145kg till ca 110kg på pulverdieter och självklart höll det sig inte mer än nått halvår. Lyckades få upp konditionen och styrkan bra under denna perioden så nästan gång lyckades jag på i princip på bara träning gå ner från 130 till 110 igen. En trasig fot och olika dåliga svepskäl senare var jag dock uppe på 133kg. Och där har jag i princip legat sedan dess.  Häromdagen fick jag dock en liten nytändning när jag började läsa på om LCHF, jag har provat förut och faktiskt tyckt att det fungerat bra, dock aldrig hållt ut länge nog för att se några reela resultat. Så från och med denna vecka går jag på en 100%ig LCHF diet och hoppas kunna rapportera goda framgångar och inspirera andra under min resa. Det jag tror jag har gjort fel tidigare är att jag försökt ersätta potatis och pizza och annat jag älskar med ”dåliga” kopior. Men det jag känner jag snarare måste göra är att hitta ett helt nytt sätt att äta på. Bryta helt med vad man är van vid.

Väl mött !

Kategoriserad som: LCHF-bloggen

Kommentarer

  • Nena

    08 juni 2010 kl. 14:01


    Åh vad roligt med en ny LCHF-bloggare, hoppas på frekventa uppdateringar! Jag har fortfarande inte kommit igång med LCHF men börjar bli allt mer övertygad att det är rätt diet att köra. Alla, verkligen alla jag har pratat med som kört denna tycker det fungerar bra och det har gett en massa positiva effekter! Lycka till Per, ser fram emot en framgångssaga! :D

Skriv en kommentar

Namn *

E-post *

Hemsida/blogg