Gå ner i vikt

Motion

motionerandetjejMänniskan är gjord för att röra på sig. Regelbunden motion ger stora hälsovinster och positiva effekter både fysiskt och psykiskt. Att använda energi ger energi. Motion är bland annat bra för humöret, sömnen och stresshantering. Den minskar risken för bland annat övervikt, högt blodtryck, diabetes, hjärtinfarkt, bröst- och tjocktarmscancer och ledverk.

Det viktigaste är inte vad man tränar utan att man tränar. Det är bättre att motionera kortare stunder och ofta än längre tid sällan. Träning behöver inte vara hård för att hälsan ska förbättras. Motion kan ske genom sportaktiviteter eller på gymmet men också i vardagen. Att välja trappan istället för hissen eller att cykla istället för att använda bilen innebär också träning för kroppen.

Promenader är en enkel och effektiv träningsform med många fördelar. Det är en bra start för den som vill komma igång med motion eftersom man inte behöver vara vältränad för att börja. Promenera kan man göra nästan överallt, det kostar inget, kräver ingen utrustning och risken för skador är väldigt låg. Promenader är ett bevis på att även den enklaste träningsformen är effektiv.

Motion ska helst inkludera både konditions- och muskelträning. Det är viktigt att välja motionsformer som både är roliga och passar in i de egna vardagsrutinerna. Det bästa för kroppen är att kombinera olika motionsformer. Vardagsmotion klarar kroppen varje dag men mellan hårdare träning behöver kroppen återhämta sig.

Människor är olika. Ensam eller i grupp, yoga eller äventyr: som nämnt är inte typ av motion det viktiga utan att man motionerar regelbundet.

Kategoriserad som: Fakta

Etiketter: , ,

Kommentarer

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Namn *

E-post *

Hemsida/blogg