Gå ner i vikt

NeOpuntia

NeOpuntia är en ren naturprodukt som utvinns ur en kaktus. Utvinningssättet är patenterat, liksom namnet. Medlet används i många bantningsmedel och säljs i ren form som kapslar.

Växt och bakgrund

NeOpuntia är ett patenterat medel som utvinns av en ätlig kaktusväxt vid namn Opuntia ficus indica. Växten hittas i vilt tillstånd i södra Europa, norra Afrika och Latinamerika. Den har traditionellt sett använts i Mexico och i södra Europa, inte minst för dess hälsobringande effekts skull.

För att utvinna medlet NeOpuntia torkas kaktusbladen. Därefter utvinns fibrerna och blir till ingredienser i bantningsmedel eller säljs som kapslar. Ägare till patentet är Bio Serae Laboratories. NeOpuntia sägs hjälpa till att binda fett och därmed hindra fettet från att nå ut till kroppen.

Forskningen

Forskning visar att opuntiakaktusen innehåller mängder med oxidanter, vitaminer, mineraler och fibrer som främjar hälsan. Växten kan dessutom enligt forskningsrön ha en viktminskande effekt, främst genom att binda fett.

I en fransk kontrollerad studie med frivilliga deltagare med övervikt från 2006 visade det sig att de som intog NeOpuntia lyckades bättre med en viktnedgång än de som inte gjorde det. Det finns inga registrerade biverkningar och produkten ska inte framkalla några allergiska besvär.

Finns i många bantningsmedel

Många bantningsmedel på marknaden innehåller NeOpuntia. Även om NeOpuntia i sig inte framkallar allergiska besvär eller har några negativa bieffekter är det inte säkert att de andra ingredienserna i bantningsmedlet är lika säkra. Den som vill vara på säkra sidan kan beställa ren NeOpuntia.

Kategoriserad som: Kosttillskott

Etiketter: ,

Kommentarer

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Namn *

E-post *

Hemsida/blogg