Gå ner i vikt

Pulverdieter

PulverdietPulverdieter går ut på att dricka sig smal. Tidigare har de används i vården för att komplettera måltider men idag är de mest kända som bantningspreparat för människor som vill gå ner i vikt.

Pulverdieter innehåller de näringspreparat som kroppen behöver och har ett lågt innehåll av kalorier. De går ut på att ersätta vanliga måltider mot pulver som finns i olika former. Soppor och shakes är de vanligaste. Alla innehåller de flesta vitaminer och näringsämnen som kroppen behöver. De kan drickas varma eller kalla, men det sägs att de varma ger mindre mättnadskänsla. Thai, jordgubbe, choklad och vanilj är exempel på populära smaker. Varje soppa eller dryck innehåller mellan 100-200 kalorier. Beroende på önskad effekt och disciplin kan användaren välja att ersätta en måltid om dagen eller samtliga.

Pulverdieter anses vara enkla eftersom användaren kan välja tempo och kalorier inte behöver räknas. Som många andra dieter går pulverdieter ut på att kroppen ska förbruka mer kolhydrater vanligt. När dessa minskar bildas tekonkroppar i kroppen som ger en mättnadskänsla.

Pulver kan köpas i olika matbutiker, hälsokostbutiker och på apotek. Det är även vanligt att beställning sker från olika hemsidor.

Pulverdieter anses vara effektiva för snabb viktnedgång. De får bara användas tre veckor i sträck. När användaren efter denna tid övergår till vanlig mat sker ofta viktökning eftersom muskler byggs upp och vatten bildas i tarmen. Det är viktigt att välja pulver efter behov. Livsstil, vikt, vanor och mål med dieten bör tas till hänsyn. Om pulvret innehåller mindre energi än kroppen behöver upplevs ofta hungerskänsla vilket gör dieten svår att genomföra.

Det finns en mängd olika företag som säljer pulverdieter. Allévo, Nutrilett, Naturdiet, Cambridgekuren och Herbalife är bara några exempel. De olika pulverdieterna liknar varandra och många av företagen väljer därför att satsa stort på marknadsföring, rådgivning och olika viktnedgångsprogram.

Pulverdieter är bra dieter för att komma igång med bantning. De hjälper människor som vill gå ner i vikt på kort tid, exempelvis inför bröllop eller för att öka motivationen. Dieten ger synliga resultat men kan även leda till trötthet och vitaminbrist. Eftersom användaren efter bara några veckors återgår till vanlig kost är det viktigt att under tiden hinna ändra sina mat- och motionsvanor.

Kategoriserad som: Dieter

Etiketter: ,

Kommentarer

  • Bjorn Rydberg

    09 januari 2010 kl. 19:28


    Det finns ingen tidsbegränsning när man använder Herbalife för att gå ner i vikt., man ersätter helt enkelt 2 måltider med Herbalifes näringsshake och äter en vanlig måltid. För att stabilisera vikten så man slipper jojo-banta. så ersätter man 1 måltid i lika lång tid

Skriv en kommentar

Namn *

E-post *

Hemsida/blogg