Gå ner i vikt

Allévo

Allévodieten är en så kallas VLCD, Very Low Calorie Diet, vilket innebär att man drar ner på antalet kalorier i kosten. Allévometoden är uppdelad i tre faser: kick start-fasen, viktminskingsfasen och balansfasen.

Den första fasen, kick start, är 1-2 veckor och då äter man endast Allévos soppor och shakes gjorda på näringspulver. Syftet med detta är bland annat att snabbt gå ner i vikt för att man ska känna sig peppad och motiverad att fortsätta.

Den andra fasen är viktminskningsfasen då man äter vanlig mat ihop med Allévoprodukter, och med stöd av en viktcoach som bland annat ger vägledning, personliga råd och motionstips. Här ligger fokus på att ändra beteendet och vanorna för en lyckad viktminskning. Metoden lägger stor vikt vid måltidsordning, tallriksmodellen och fysisk aktivitet. Tallriksmodellen går ut på att dela in tallriken i tre delar: proteiner (bröd/potatis/pasta), kolhydrater (kött/fisk/ägg/mjölk) och grönsaker. Grönsakerna ska uppta halva tallriken och andra halvan ska delas lika mellan proteiner och kolhydrater.

Balansfasen slutligen är den fas där man har uppnått sin målvikt och vill behålla den. Här äter man vanlig kost med stöd av Allévos produkter. Även här får man hjälp med råd och tips av en personlig coach.

Allévo har sex typer av produkter: Kick Start Smoothie, Kick Start Soup, Kick Start Shake, Allévo Bars, Low Calorie Drink och Fiber + (kostfiber som kan användas tillsammans med Kick Start-produkterna). För lite variation finns alla produkter i minst två smaker.

Du kan köpa Allévo-produkter till bra pris hos Familjeapoteket, klicka här!

Kategoriserad som: Dieter

Etiketter: ,

Kommentarer

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Namn *

E-post *

Hemsida/blogg