Gå ner i vikt

LEARN-dieten

LEARN är en diet som kommer från USA och står för Lifestyle, Exercise, Attitudes, Relationships och Nutrition, vilket betyder Livsstil, Motion, Attityder, Förhållanden och Näringslära. LEARN är inte bara en diet eller ett program avsett för personer som vill gå ner i vikt, den riktar sig även till dem som har det jobbigt med exempelvis stresshantering, träning och att äta sunt. De har ett program som är uppdelat på en lektion i veckan under 16 veckor. Dessa lektioner handlar om hur de fem grundstenarna (livsstil, motion, attityder, förhållanden och näringslära) påverkar den allmänna hälsan och vikten. Därefter får man en lektion i månaden i 8 månader, vilka fortsätter på samma bana, och hela programmet avslutas med en sammanfattande lektion som knyter ihop säcken. Den här dieten går inte ut på snabb viktminskning utan på en långsiktig förändring.

LEARN-dieten är fettsnål och rik på kolhydrater. De skiljer dock på bra och dåliga kolhydrater, där bra kolhydrater är nyttiga och mättande medan dåliga innehåller tillsatt fett och socker. Dieten bygger på den amerikanska matpyramiden och råder deltagarna att 55-60 % av kaloriintaget ska komma från kolhydrater, medan 10 % bör komma från mättat fett.

I USA kan man välja att gå igenom programmet med en handledare eller att köpa deras böcker för göra det på egen hand. Programmet verkar dock inte vara etablerat på den svenska marknaden och materialet verkar vara svårt att få tag på här.

Kategoriserad som: Dieter

Etiketter: ,

Kommentarer

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Namn *

E-post *

Hemsida/blogg